Campania LOCUINȚE SOCIALE ÎN 2 ANI, NU 20!

Criza locuirii în care ne aflăm înseamnă supraaglomerare, cheltuieli uriașe pentru locuire, evacuări, pierderi și suferințe nenumărate. Locuințele sociale și publice sunt un element necesar în rezolvarea acestei crize! Însă autorităților nu le pasă: nu măresc numărul de locuințe, nu ușurează accesul și nici nu sunt transparente cu gestionarea celor pe care le au!

Noi, activiste și activiștii de la BLOC, am creat o strategie prin care să luăm pași concreți pentru accesul la locuire!

Petiția noastră presează autoritățile locale să pună o limită de 2 ani pentru termenul în care pot fi distribuite locuințele sociale. O dată ce strângem suficiente semnături, petiția o depunem la Consillile Locale din București, Cluj și Timișoara și vom presa autoritățile să adopte măsura. Acest prim pas va crea efecte pe termen lung ce, împreună cu alte acțiuni, vor duce la ușurarea poverii locuirii scumpe în România.

Practic, am pregătit deja tot: proiectul de Hotărâre și Referatul doveditor! Tot ce trebuie consiliile să facă este să adopte măsura!

Însă înainte de asta, avem nevoie de semnături!

Implică-te! Semnează și dă mai departe!

#CrizaLocuirii #LocuințeSocialeAcum #2aniNU20